Uusia avauksia – romaaneja ja lastenkirjoja

Tietokirjojen ohessa Docendo julkaisee syksyllä myös romaaneja ja lastenkirjoja. Olemme valmistelleet niiden kustannusohjelmaa hiljaisuudessa jo pari vuotta. Kirjailijamme ovat näyttäneet kyntensä kirjoittajina jo aikaisemmin, nyt on proosan vuoro.

Lastenkirjojen tekijät ovat hekin tuttuja sekä lapsille että meille aikuisille. Luettelossa ensiesittelyssä myös syksyn CrimeTime-dekkarit ja -rikostietokirjat.

Docendon_romaanit

>> Lue luetteloa selaimella (issuu.com)
>> Lataa luettelo (pdf, 6,3 Mt)


Pyydä kirjoista sähköinen vedos ennakkoon: tiedotus@docendo.fi. Pyrimme toimittamaan vedokset toimitustenne käyttöön embargolla, noin kuukautta ennen kirjojen julkaisemista.

Kirjallisin terveisin

Juha Janhonen, kustantaja

Docendon syksyn romaanit

JARI NISSINEN: LAHTIASE

”Oli aikoja, jolloin minun tililleni napsahti joka kymmenes sekuntti kaksi markkaa ja neljäkymmentäkuusi penniä. Kellon ympäri. Kaikki sitten meni. Mutta kyllä hauskaakin oli.”

Suomi-konepistooli oli pataraudasta paistettu, huippuunsa koneistettu sotilaan työkalu. Mies sen takana oli asesuunnittelija Aimo Lahti. Suomi-konepistooli osoitti tuhovoimansa itärintaman loputtomissa lähitaisteluissa. Ilman Aimo Lahden jääräpäisyyttä ase olisi jäänyt syntymättä. Maamme historia olisi kirjoitettu toisin.

Kirjailija ja näyttelijä Jari Nissisen romaani on tarina luovasta nerosta, pakkomielteestä, seksistä, väkivallasta, alkoholista, valtion asehankinnoista ja Konepistooliyhtiön kovasta tiestä. Julkaistaan 9/2018.


MARKKU MANTILA: ON TOINENKIN POLKU TAIVAASEEN

Mantilan esikoisromaani kuvaa Suomea ja suomalaisuutta. Harmaan arjen yläpuolella loistaa sammumaton usko parempaan. Omaan kohtaloonsa voi vaikuttaa. Sodista on jo parikymmentä vuotta, mutta niiden varjo yltää yhä kyläläisten arkeen. Toisaalta moderniksi kansakunnaksi muuttumisen ensimmäiset merkit näkyvät jo. Suomi, ja Mantilanmäki sen osana, ryhtyy rakentamaan itseään opin ja sivistyksen päälle.

Mantilanmäen tarina on tuttu eri puolilta Suomea. Kirjan hahmot ovat kursailemattomia ja karuja, toisaalta maalaisjärkisyydessään eteviä ja huumorissaan verrattomia. Kylässä koetaan voittoja, tappioita, intohimoa, tuskaa ja suunnatonta riemua. Voi tässä maailmassa kaikesta huolimatta käydä hyvinkin!

Viestintäalan yrittäjä Markku Mantila on toiminut mm. valtioneuvoston viestintäjohtajana, diplomaattina sekä Pohjalaisen ja Kalevan päätoimittajana. Julkaistaan 9/2018


PAULI HANHINIEMI: KAUKOPUHELU

Pitkän linjan sanataiteilijan esikoisromaani. Hanhiniemi kirjoittaa kipinöivin sormin ja syvästi myötäeläen tarinan, joka vie meidät eteläpohjalaisten ja andalusialaisten lisäksi nuorten aikuisten pakahtuviin sielunmaisemiin. Minna, Jykä ja Jani laativat pomminvarman suunnitelman päästäkseen osallisiksi Tuurin kauppakeskittymän kassavirroista. Aivan lain kirjaimen mukaan ei toimita, homma vaatii fyysisiä myönnytyksiä eikä kuolemaltakaan vältytä.

Kaukopuhelu on näennäisestä kepeydestään huolimatta kiehtova matka suurten kysymysten ääreen. Elämä ja kuolema. Onni, sitoutuminen, toveruus, autoilu ja rakkaus. Mitäs hiton sanoja ne nämä oikein ovat?

Pauli Hanhiniemi on sanoittaja, säveltäjä ja muusikko, joka tuli tunnetuksi mm. Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina. Hanhiniemi on tehnyt paljon sanoituksia myös muille artisteille. Julkaistaan 9/2018

TUOMAS MARJAMAKI: SIITÄ TULIKIN FARSSI

Suomi-elokuvan varhaishistoria herää henkiin! Tositapahtumiin perustuva humoristinen romaani sukeltaa Suomen historiallisiin hetkiin.

Käynnissä ovat ensimmäiset eduskuntavaalit, Helsingin rautatieasemaa rakennetaan ja ihmisten mielessä itää ajatus itsenäisyydestä. Salaviinanpolttajien tekovaiheisiin linkittyvät yllättävällä tavalla monet aikakauden merkkihenkilöt eversti Mannerheimista tulevaan presidentti K. J. Ståhlbergiin sekä kuplettimestari J. Alfred Tannerista säveltäjä Oskar Merikantoon.

Tuomas Marjamäki on toimittaja ja kirjailija, joka on erikoistunut suomalaisen viihteen historiaan. Siitä tulikin farssi on hänen esikoisromaaninsa. Julkaistaan 9/2018

KARI KYRÖNSEPPÄ: ENSIMMÄISTEN JOUKOSSA

Vaikuttava romaani lasten ristiretkestä Aunukseen. Keväällä 1919 Eemil värväytyy kotiväeltään salaa jääkärien vetämälle Aunuksen heimosotaretkelle. Matkasta tulee julma. Mikä ero on sankarilla ja uhrilla? Tätä oppia hakee Eemil, kantapään kautta. Ikävä kyllä, tämä tarina on tosi.

Kyseessä on Kari Kyrönsepän viides kirja ja toinen romaani. ”Television Kultasormeksi” tituleeratun tekijän käsistä on kotikatsomoihin päätynyt mittava määrä suosittuja ja merkittäviä suomalaisia tv-elokuvia ja ohjelmasarjoja. Tässä teoksessa Kyrönseppä osoittaa syvää myötäelämisen kykyä ja lempeyttä historian kolhimia kohtaan. Julkaistaan 9/2018.

MARKUS KAJO: TANDEM-KENTAURI ELI MONESKO KIRJA

Tarinoita arjen ja juhlan pienistä ilon- ja harminaiheista, pulmista ja paradokseista. Markus Kajon pakinoiva minä, Kettunen, tekee vuosien tauon jälkeen näyttävän paluun.

Kyseessä on katsaus maailmaan aina jollain tavalla yllättävästä vinkkelistä. Kajo on taltioinut kirjan muotoon huomioita, joita jokainen meistä on tehnyt – alitajuisesti. Oletko esimerkiksi huomannut, että jos katsoo ihmisen oikeata korvaa ja kallistaa päätään vasemmalle, korvalehden sisempi osa muodostaa monilla ihmisillä ikään kuin isonenäisen hahmon pään.

Siitä vain lajitovereita kurkistelemaan – ja löytämään uusia ajatuksia sekä heistä että Tandem-kentaurin sivuilta, jotka Kajo on varustanut ”asianmukaisilla tai muunlaisilla” piirroksillaan.


Poimintoja CrimeTimen dekkareista ja rikostietokirjoista

HARRI NYKÄNEN: RAID JA TAPPOKEIKKA

Kirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen sukeltaa jälleen koko kansan rakastaman suosikkihahmonsa Raidin maailmaan. Odotetun sarjan jatko-osassa on kyse alamaailman torpedon rankimmasta tappokeikasta.

Tuntematon toimeksiantaja ottaa välikäsien kautta yhteyttä Raidiin ja tilaa palkkamurhan. Tällä kertaa maalitauluksi nimetään Raidin hyvin tuntema ja arvostama poliisi. Tuntematon tilaaja haluaa päiviltä komisario Janssonin, jota Raid pitää ystävänään, ainakin niin paljon kuin tappaja voi poliisia pitää. Julkaistaan 9/2018.

MIKA HENTUNEN: ELOSSA WASHINGTONISSA

Suomalainen NHL-pelaaja Pepe Hukkanen vaihtaa vapaalle ja luistelee saman tien vaikeuksiin Washingtonin yössä. Tapauksen arkaluonteisuuden takia Hukkasen isä pyytää apua Supossa työskentelevältä sukulaiseltaan, joka puolestaan virittää kontaktinsa FBI:ssä. Tehtävän saa korealainen freelanceagentti Rocky Lee, joka on Yhdysvalloissa lomailemassa ja amerikkalaista isäänsä etsimässä. Rocky Lee jäljittää kansainvälistä kiristäjäliigaa, jonka lonkerot ulottuvat Yhdysvaltain kongressista Venäjän kautta Suomeen. Hänen on selvittävä elossa Washingtonin murhakortteleista, hylätyistä kaivoskäytävistä ja hirmumyrskyn silmästä. Etsivä Hukkanen saapuu Suomesta auttamaan häntä. Vastassa on rikollisjoukko, jolla on tulivoiman lisäksi kyberterrorismin aseet käytössään.

Toimittaja Mika Hentunen tunnetaan Yleisradion Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana. Elossa Washingtonissa on hänen toinen dekkarinsa. Julkaistaan 9/2018.


JANI RANINEN: KUTSUVAT MINUA MURHAAJAKSI

Omaelämäkerrassaan Raninen kertoo avoimesti Ruotsissa suurta huomiota herättäneestä Solvallan surmasta sekä Vuosaaressa tehdystä lapsuudenkaverin murhasta.

”Kirjassani kerron matkastani viattomasta lapsesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomituksi tulemisesta. Haluan kertoa, että aina on mahdollisuus päästä pois, huolimatta siitä kuinka syvälle rikoksiin on uppoutunut.”

Opinto- ja poistumisluvillaan Raninen opiskelee restonomiksi sekä kiertää seminaareissa, kouluissa ym. paikoissa pitämässä puheenvuoroja elämänmuutoksen mahdollisuuksista. Julkaistaan 9/2018.


Poimintoja lastenkirjoista

PILKE SALO, HEIKKI SALO, MARKKU HERNETKOSKI: HERRA HEINÄMÄEN KAUPUNKIREISSU

Eikun lukemaan! Tulee paras päivä ikinä! Lasten suosikkimaanviljelijä Herra Heinämäki on koheltanut Pikku Kakkosessa viime vuosituhannelta lähtien ja välillä piipahtanut myös valkokankaalla. Hänen Lato-orkesterinsa keikkailee aivan oikeasti ympäri Suomea soittamassa skippaleenskappaleita. Olet ehkä kuullut jonkun niistä?

Ihka ensimmäisen Herra Heinämäki -kirjan ovat kirjoittaneet tutut Heinämäki-tarinoitsijat Pilke Salo ja Heikki Salo sekä mainioiksi kuviksi piirtänyt Markku Hernetkoski. Kirja pitää sisällään myös parhaat biisivinkit lukuhetken rytmittämiseksi. Julkaistaan 9/2018.

KITI KOKKONEN: TANHUPALLON JOULUKIRJA

Tanhupallo joulutuulella - lisää askarteluja ja enemmän tarinoita! Suosittu askartelukirja saa jatkoa, vau! Tuhti, satasivuinen Tanhupallon joulukirja sisältää 24 uutta, jouluista askarteluohjetta. Senpä vuoksi kirjaa voi käyttää vaikka joulukalenterina. Helpot ja hauskat askartelut sopivat perheen pienimmille, mutta myös koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi.

Ohjeiden lisäksi kirjassa on talvi-iltaan sopivia tarinoita, Tanhupallon ajatuksia sekä erilaisia tehtäviä joulun odotuksen ratoksi. Tanhupallon asenteella mikään ei voi mennä pipariksi. Tai sitten menee – ja se on just hyvä niin. Kiti Kokkonen on itsekin intohimoinen askartelija. Hän on myös näyttelijä, kirjailija, käsikirjoittaja ja Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja. Julkaistaan 10/2018.