Jyväskylän Kirjamessuilla 22.3. keskityttiin ajankohtaiseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen. Docendon järjestämässä paneelissa puhuttiin suoraan ja kiertelemättä Natosta. Tilaisuus sai aikaan messujen ylivoimaisesti suurimman yleisöryntäyksen.

Puhutaan_Natosta_Docendo

Puhutaan Natosta -paneelin keskustelijoina olivat Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa, entinen Suomen Washingtonin suurlähettiläs Jukka Valtasaari, entinen Puolustusvoimien komentaja, kenraali Gustav Hägglund sekä kansanedustajat Pekka Haavisto ja Ben Zyskowicz.

Markku Salomaan kirja Puhutaan Natosta (Docendo 2015) julkistettiin helmikuun alussa. Kirjassa avataan Naton historia, rakenteet ja päätöksentekoprosessit. Siinä myös käsitellään viimeisimpien kriisien kautta Naton toteuttamia operaatioita.
Salomaalta ilmestyi helmikuussa toinenkin teemaan liittyvä kirja. Erikoisjoukot iskevät ensimmäisinä (Docendo 2015) avaa lukijoille sen, mitä uutislähetyksissä ja lehtien palstoilla esiintyvät erikoisjoukot oikeasti ovat ja mihin niitä maailman kriisipesäkkeissä käytetään.

Nato_kirjoja_Docendo

Myös Jukka Valtasaarelta on ilmestynyt juuri turvallisuuspoliittiseen keskusteluun kantaaottava kirja Suomen turvallisuus (Docendo 2015). Valtasaaren mukaan turvallisuuspoliittinen keskustelu vaatii paljon enemmän kuin vain kyllä tai ei Nato-jäsenyydelle.

Docendo julkaisi Gustav Hägglundin edelleen ajankohtaisen Rauhan utopian viime syksynä.