Brasilialainen ruoka on värikästä, jännittävää ja eloisaa. Siinä yhdistyvät yksinkertaiset valmistusmenetelmät, rohkeat maut ja yhdessä syömisen riemu.

Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä (Docendo 2015) kutsuu sinut brasilialaisten makujen äärelle. Kirjassa on yli sata herkullista reseptiä hedelmäpitoisista aamupaloista houkuttelevaan katuruokaan, kekseliäistä grilliruoista suussa sulaviin jälkkäreihin ja eksoottisiin cocktaileihin. Tästä eivät pidot enää parane.

Perinteinen brassiruoka on kotiruokaa: hienostelusta ei koskaan ole ollut kyse. Perinteisimmät ruoanvalmistustavat ovat grillaaminen ja hauduttaminen, joilla saadaan aikaan mitä erikoisimpia nimenomaan kavereiden kanssa syötäviksi tarkoitettuja ruokia.

David Ponté, Jamie Barber ja Lizzy Barber pyörittävät Lontoossa suosittuja Cabana-ravintoloita, jotka keskittyvät autenttiseen brasilialaiseen grilliruokaan ja yhdessä syömisen riemuun.

”Kirja on läpileikkaus matkoistamme eri puolille Brasiliaa ja omista keksinnöistämme Cabanan keittiössä. Kirpeää, elinvoimaista, tuoretta ja täynnä elämää, sellaista on moderni brassiruoka, jonka nyt tuomme teille tutuksi.”

David Ponté, Jamie Barber ja Lizzy Barber: Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä. ISBN 978-952-291-107-0, sivuja 192, suositushinta 32,90 €, Docendo 2015.

Brassiruokaa_grillista_ja_sen_vieresta