MEDIATIEDOTE 4.12.

Docendo, julkaisuvapaa


Docendo Oy ostaa CrimeTime-dekkareita ja -rikostietokirjoja tuottaneen Pulizer Oy:n. Kaupan myötä CrimeTimen toimintaa Pulizerissa johtaneesta Jouni Tervosta tulee Docendon osakas ja kustantaja.Kauppa on luonteva jatko Docendon ja CrimeTimen pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

”Kauppa parantaa kirjojemme ja kirjailijoidemme esilläoloa ja tuo tuotannollemme lisää näkyvyyttä Docendon myynti- ja markkinointitoimenpiteiden kautta”, Jouni Tervo sanoo.

Docendolla on takanaan monta menestyksen vuotta, mikä on mahdollistanut kustannustoiminnan laajentamisen ja uudet aluevaltaukset.

”CrimeTimen mukana saamme taloon kovan tason dekkareita ja kustannusohjelmaamme erittäin hyvin sopivia rikostietokirjoja”, tietokirjakustantamoksi alun perin perustetun Docendon toimitusjohtaja Harri Simola sanoo.

CrimeTimeen kuuluvat pitkän linjan rikoskirjailijat, muun muassa Tapani Bagge, Kari Häkämies, Seppo Jokinen, JP Koskinen, Tuomas Lius, Max Manner, Juha Numminen, Eppu Nuotio, Harri Nykänen, Marko Kilpi, Outi Pakkanen, Markku Ropponen, Christian Rönnbacka, Matti Rönkä, Jarkko Sipilä ja Antti Tuomainen.

Keväällä 2019 Docendo julkaisee CrimeTime-nimen alla niin huippudekkareita kuin kiinnostavia rikostietokirjoja. Esimerkiksi Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina on kaunistelematon kuvaus jengielämän pimeästä puolesta Janne ”Nacci” Tranbergin silmin, Voima ja valta on Mark Galeottin häkellyttävä kertomus Venäjän eliitin, valtiovallan ja alamaailman suhteista ja Pako länteen – Tillanderin jalokiviryöstäjien tarina kertaa uskomattoman tapahtumasarjan käänteet ryöstäjistä toisen, Aleks Lepajõen, kertomana. Dekkareiden puolella muun muassa Seppo Jokisen  Rottasankari on jatkoa huippusuositulle Komisario Koskinen –sarjalle, Jarkko Sipilän  Uhripeli on Takamäki-sarjan 19.dekkari ja Marko Kilven  Kuolemanlaakso jatkaa suosittua Undertaker-sarjaa.

Tutustu Docendon ja CrimeTimen tulevaan tuotantoon: Kevään kirjaluettelo 2019

Lisätiedot:

Harri Simola harri.simola@docendo.fi, puhelin 040 843 0148 
Jouni Tervo jouni.tervo@crime.fi, puhelin 050 461 8646

Docendo Oy on vuonna 1990 perustettu yleiskustantamo, joka julkaisee vuosittain noin 80 kirjaa.

CrimeTime on vuonna 2011 perustettu rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailijaosuuskunta, jonka jäseninä on 16 tunnettua kirjailijaa.