Tuotteet 1-10 / 54

Nouseva
/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Docendo Oy ostaa CrimeTime-dekkareita ja -rikostietokirjoja tuottaneen Pulizer Oy:n. Kaupan myötä CrimeTimen toimintaa Pulizerissa johtaneesta Jouni Tervosta tulee Docendon osakas ja kustantaja.

Kauppa on luonteva jatko Docendon ja CrimeTimen pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

Lue lisää

Sussexin herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn iloinen vauvauutinen julkistettiin juuri, kun olimme kokoamassa tätä kirjaluetteloa, jossa mukana on Andrew Mortonin elämäkerta tulevasta äidistä. Joku voi sanoa, että tuuria, mutta me ylpeinä, että kustantamisen vainua tai sitten tilausvauva!


Tekoälyn uusin kehitys, Venäjän mafia, valokuvaaja Caj Bremerin huikea tuotanto, Suomen tunnetuin rikollinen, pakolaiskriisi, ilmastonmuutos ja työn tulevaisuus. Myös näihin teemoihin sukelletaan Docendon kevään kirjoissa. Lisäksi päästään ainakin somekoira Sepon hyväntuuliseen seuraan, keskelle Tillanderin suurta jalokiviryöstöä – ja tietysti saunaan.

>> Lue koko kevään luettelo (Issuu)

>> Lataa luettelo (pdf, 7,5 Mt)

Lue lisää

Docendon syksyn kärkikirja, armoitetun lauluntekijän elämäkerta Junnu Vainio – Sellaista elämä on, julkaistaan 10. lokakuuta – vuonna, jolloin Juha Vainio olisi täyttänyt 80 vuotta.

424-sivuiseeen elämäkertaan on haastateltu muun muassa Vainion molempia vaimoja, lapsia ja artisteja. Kirja yllättää niin rajuudellaan, inhimillisyydellään ja paljastavuudellaan: koko kansan rakastama tunteiden tulkki eli ennen raitistumistaan elämää, jonka monet käänteet eivät aikanaan kestäneet päivänvaloa, mutta tässä kirjassa niistäkin puhutaan peittelemättä.

Sukulaisten lisäksi elämäkertaan on haastateltu yli viittäkymmentä Juha Vainion muusikkoystävää – kirjan sivuilla kohdataan muun muassa Vesa-Matti Loiri, Vexi Salmi, Eino Grön, Katri Helena, Danny, Frederik, Paula Koivuniemi, Remu Aaltonen ja Juha Tapio ja Erkki Liikanen.

Elämäkerran on kirjoittanut kotkalainen kirjailija Petri Pietiläinen ja kuvittanut valokuvaaja Juha Metso.

Kirjan julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä, Ravintola Ostrobotnian juhlasalissa 10.10. klo 13.00, osoitteessa Museokatu 10.

Kirjan sähköinen mediavedos, lisätietoja: 
tiedotus@docendo.fi

Kustantaja: Juha Janhonen, puhelin 040 8430 139

Kansikuvat: www.docendo.fi/medialle

Docendon_syksy_2018Tutustu Docendon syksyn ohjelmaan ja katso kirjojen julkistusaikataulu.


Lue lisää


Uusia avauksia – romaaneja ja lastenkirjoja

Tietokirjojen ohessa Docendo julkaisee syksyllä myös romaaneja ja lastenkirjoja. Olemme valmistelleet niiden kustannusohjelmaa hiljaisuudessa jo pari vuotta. Kirjailijamme ovat näyttäneet kyntensä kirjoittajina jo aikaisemmin, nyt on proosan vuoro.

Lastenkirjojen tekijät ovat hekin tuttuja sekä lapsille että meille aikuisille. Luettelossa ensiesittelyssä myös syksyn CrimeTime-dekkarit ja -rikostietokirjat.

Docendon_romaanit

>> Lue luetteloa selaimella (issuu.com)
>> Lataa luettelo (pdf, 6,3 Mt)

>> Lisätiedot

Lue lisää


Docendon viime vuodet ovat olleet hienoja. Fiksut kirjailijat ovat tehneet mainioita kirjoja, jotka ovat ilahduttavasti löytäneet lukijansa. Kustannusohjelma on laajentunut tasaisesti sekä nimekemäärältään että aihepiireiltään. Raskaan sarjan tietokirjojen rinnalla kevyemmät kirjat ovat tuoneet uusia ihmisiä kirjojen maailmaan.


Tietokirjojen ohessa julkaisemme tänä syksynä romaaneja ja lastenkirjoja. Päätös ei ole pikaistuksissa tehty, vaan olemme valmistelleet sitä hiljaisuudessa jo pari vuotta.  Kirjailijamme ovat näyttäneet kyntensä kirjoittajina jo aikaisemmin, nyt on proosan vuoro. Lastenkirjojen tekijät ovat hekin tuttuja sekä  lapsille että meille aikuisille.

>> Lue koko syksyn luettelo
>> Lataa luettelo (6,3 Mt)

Lue lisää

MEDIATIEDOTE
Docendo, julkaisuvapaa 4.4.2018

Docendo julkaisee suomeksi Masha Gessenin USA:ssa 2017 parhaan tietokirjan palkinnolla palkitun Venäjä-kirjan

Docendo julkaiseen lokakuussa suomeksi Ilkka Rekiaron kääntämänä Masha Gessenin kirjan The Future Is History – How Totalitarianism Reclaimed Russia. Teos oli vuoden tietokirja Yhdysvalloissa: National Book Award 2017 -voittaja. Suomessa se julkaistaan nimellä Venäjä vailla tulevaisuutta - yksinvaltiuden paluu. Gessen saapuu suomennetun kirjansa julkistukseen ja vierailee Helsingin kirjamessuilla.


Gessenin kirja on ajankohtainen ja varoittava tarina siitä, miten Venäjä taipui yhden sukupolven aikana uudenlaisen yksinvaltiuden alle. Se on kirjoitettu kertomakirjallisuuden keinoin, vahvasti eläytyen ja kirjailijan omien muistikuvien värittämänä. Gessen kirjoittaa synnyinmaansa petetyistä toiveista ja Neuvostoliiton myrkyllisestä perinnöstä seitsemän kirjaa varten haastatellun henkilön kautta.

Masha Gessen on New Yorker -lehden toimittaja ja kirjailija. Hänen edellinen teoksensa Kasvoton mies: Vladimir Putinin nousu Venäjän valtiaaksi (Otava) ilmestyi vuonna 2012. Gessen on syntynyt Moskovassa juutalaisille vanhemmille. Hän muutti perheineen Yhdysvaltoihin teini-ikäisenä, palasi takaisin Moskovaan aikuisena ja työskenteli siellä toimittajana yli 20 vuotta. Jouduttuaan Putinin vainoamaksi Gessen palasi pysyvästi Yhdysvaltoihin vuonna 2013. Hänellä on sekä Venäjän että USA:n kansalaisuus, ja hän opettaa Amherst Collegessa ja asuu New Yorkissa.

Masha Gessen: Venäjä vailla tulevaisuutta – yksinvaltiuden paluu (Docendo 2018), sidottu, 550 sivua.

Lisätietoja:
Kustantaja Juha Janhonen, juha.janhonen@docendo.fi, puhelin 040 8430 139

Parhain terveisin

Juha Janhonen, kustantaja

Docendo, puhelin 040 8430 139

Lue lisää


Docendon osasto 5a1 lukuisine kirjatarjouksineen löytyy GoExpojen Kuva & Kamera -puolelta.

Pohjoismaiden suurin kuva-tapahtuma esittelee monipuolisesti kaikkea valo -ja videokuvaamiseen, kuvankäsittelyyn, editointiin, kuvan valmistamiseen, julkaisuun ja tulostamiseen liittyvää. Messuilla on useita ohjelmalavoja, joiden korkeatasoiset esiintyjät tarjoavat paljon ajankohtaista asiaa ja opittavaa.

Tervetuloa messuille! Katso lisätiedot >> http://goexpo.messukeskus.com/messuilla/kuva-kamera/

Lue lisää

Lauri Jäntin säätiö palkitsi 30.1.2018 tietokirjailijoita Vanhan ylioppilastalon tiedekuntasalissa. Neljästä palkitusta kaksi oli Docendon kirjailijoita, Hannu Himanen ja Sami Karjalainen. Docendo onnittelee!

Hannu Himasen Länttä vai itää (Docendo) ”ei käsittele vain Venäjää, Suomen idänpolitiikkaa ja maamme mahdollista Nato-jäsenyyttä, vaan pohtii myös Suomen perustuslain kiemuroita ja laajemmin suomalaisen yhteiskunnan valtarakenteitten toimivuutta”, raati perustelee.

Sami Karjalaisen Rantojen hyönteiset (Docendo) ”innostaa ihastelemaan siroja neidonkorentoja, uljaita sudenkorentoja ja komeita ukonkorentoja, mutta myös iniseviä hyttysiä”.


Tunnustuksena molemmille kunniamaininnat ja 5000 euroa.
(palkitut Hannu Himanen ja Sami Karjalainen)


Lue lisää


Docendon kevät tarjoaa runsaasti hyvinvointiin ja luontoon keskittyviä kirjoja. Historiakirjoista esille nousevat erityisesti itsenäisyytemme dramaattisiin alkuvaiheisiin liittyvät kirjat. Kesää kohti mentäessä kiinnostavia aiheita ovat muun muassa kodin uudistaminen ja pihan kunnostaminen.

Tutustu Docendon kevään ohjelmaan ja katso kirjojen julkistusaikataulu.

Lue lisää

Tuotteet 1-10 / 54

Nouseva
/ sivu
Sivu:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5