Tuotteet 21-30 / 47

Nouseva
/ sivu


Lue Docendon kevään 2016 luettelo >>tästä linkistä.

 

Docendo_kevaan_2016_luettelo


Lue lisää

Paasikiven_Suomi_Visuri


Valtiotieteen tohtori, eversti Pekka Visurin kirja Paasikiven Suomi suurvaltojen puristuksessa 1944–1947 kertoo, kuinka pieni maamme onnistui irtautumaan suurvaltojen sodasta vuonna 1944, täyttämään raskaat välirauhan ehdot ja palauttamaan lopulta itsemääräämisoikeutensa Pariisin rauhansopimuksessa vuonna 1947.

Teos on luonnollinen jatko Visurin teokselle Mannerheimin ja Rytin vaikeat valinnat (Docendo 2013), jossa käsiteltiin jatkosodan loppuvaiheita.

Paasikiven Suomi on sujuvasti kirjoitettu ja sellainenkin, joka ei juuri ole sotatapahtumista perillä pääsee ketterästi teokseen kiinni.

Artikkelin kuvat Helsingin Kirjamessuilta 2015. Visurin kirjasta keskustelemassa sotahistorijoitsija Lasse Laaksonen ja Docendon kustannustoimittaja Panu Väänänen. Kuvaaja: Juha Janhonen.

Lue lisää

Voittamisen_taito_suvorov_kirja
Markku Salomaa ja Aimo Ruusunen ovat toimittaneet ja kääntäneet  harvinaislaatuisen teoksen. Voittamisen taito – venäläisen sotataidon klassikko on ensimmäinen suomennos Aleksander Surorovin (1729–1800) tunnetuimmasta kirjasta Nauka podezdat.

Teos ottaa kantaa muun muassa kiinnostavaan kysymykseen: oliko Venäjän kansallissankari suomalainen talonpoika? Se myös selittää miksi venäläinen sodankäynti on aina ollut hyökkäyksellistä. Ukrainan, ja viimeksi Syyrian kriisien perustalta venäläisen ajattelun ja sotataidon tunteminen on edelleen ajankohtaista.

Lue lisää

Sotapropaganda_kirja

 
Sotapropagandaa kotimaahan ja ulkomaille, maabrändäystä asiantuntijaryhmissä, mielikuvia hyvinvointivaltiosta – muun muassa näillä keinoin Suomi-kuvaa on vuosikymmenten varrella rakennettu.

Virpi Kiviojan, Olli Kleemolan ja Louis Clercin toimittama kirja Sotapropagandasta brändäämiseen – Miten Suomi-kuvaa on rakennettu (Docendo 2015) on ensimmäinen kokonaisesitys niistä organisaatioista ja toimijoista, joiden avulla Suomi-kuvaa on eri aikoina pyritty ulkomailla rakentamaan.

Lue lisää

Tietokirjan tekeminen on kustantajan näkökulmasta pitkä prosessi. Maallikon ja joskus kirjailijankin katsannossa kirja saattaa vaikuttaa valmiilta, kun kirjailija on toimittanut valmiin käsikirjoituksen kustantajalle. Tai viimeistään silloin, kun kirja tulee painosta. Tai kun se on kirjakaupassa myynnissä.

Virus_kirja_docendo

Lue lisää

Tietokirja Veli veljen puolesta - talvisota ja Unkari kertoo avusta, jota Unkari lähetti sotaa käyvälle veljeskansalle 1939-1940. FT Gábor Richly on käyttänyt tutkimuksensa lähteinä sekä suomalaisia että unkarilaisia lähteitä. Valokuvat ja päiväkirjamerkinnät luovat elävän kuvan pohjoiseen lähteneistä vapaaehtoisista.

Veli_veljen_puolesta_Janhonen_Richly

Ennen julkistusta poikkesimme Sotamuseossa tutustumassa kirjan teemaan liittyvään näyttelyyn, kuvassa kustantaja Juha Janhonen ja Gábor Richly.

Lue lisää

Matti_Alahuhta_Johtajuus

Lokakuun alussa (6.10.) julkaistusta Matti Alahuhdan Johtajuus - Kirkas suunta ja ihmisten voima -kirjasta otettiin 10 000 kappaleen ensipainos. Suuren kysynnän vuoksi kirjasta on otettu 10 000 kappaleen lisäpainos. Kirja on noussut nopeasti yhdeksi maamme myydyimmistä tietokirjoista. Esimerkiksi Suomalaisessa Kirjakaupassa se oli jo viikolla 42 myydyin tietokirja. Alahuhta käsittelee kirjassaan kokemuksia ja näkemyksiä johtamisesta Koneen ja Nokia vuosilta. Matti Alahuhta ja Martti Häikiö keskustelevat kirjan teemoista Helsingin Kirjamessuilla Sibelius-lavalla 24.10.2015 klo 16.30-17.00.

Lue lisää

Lauri Laukkanen: Camp Creative – Luova valokuvaus ja kuvankäsittely

Suomen ensimmäinen kattava luovuutta, valokuvaamista ja luovaa kuvankäsittelyä käsittelevä teos – käsikirja kaikille niille, jotka haluavat tutkia ja kehittää omaa luovuuttaan.

Lue lisää >>blogista 


camp_creative

Lue lisää


Suomalainen maisema – Saaristo

Lue lisää

Tänään valmistui Petteri Paanasen InDesign CC – julkaisun tekeminen. Kirja on luonnollisesti taitettu InDesign CC:llä, ja tällä kertaa kustannustoimittaja/taittaja Matti Karhula kertoilee kirjan tekemisestä lähinnä teknisestä vinkkelistä. Lue Matin tilitys täältä.

InDesign_CC Lue lisää

Tuotteet 21-30 / 47

Nouseva
/ sivu