Mediatiedote 28.11.2018
Docendo, julkaisuvapaa 

Tekoälyn uusin kehitys, Venäjän mafia, valokuvaaja Caj Bremerin huikea tuotanto, Suomen tunnetuin rikollinen, pakolaiskriisi, ilmastonmuutos ja työn tulevaisuus. Muun muassa näihin teemoihin sukelletaan Docendon kevään kirjoissa. Lisäksi päästään ainakin somekoira Sepon hyväntuuliseen seuraan, Sussexin herttuatar Meghanin kanssa brittihoviin, keskelle Tillanderin suurta jalokiviryöstöä – ja tietysti saunaan.  

Perehdy Docendon kevään kustannusohjelmaan selaamalla sähköistä kirjaluetteloa.

Docendo ja CrimeTime tarjoavat jälleen lukijoilleen mielenkiintoisen kattauksen kirjoja: Päivänpolttavien poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden lisäksi mennään luontoon, pidetään itsestä huolta, tutustutaan mielenkiintoisiin elämäntarinoihin ja ratkotaan rikoksia.

Kevään kaikkiin kirjoihin voit tutustua tarkemmin Issuu-palvelussa tai ladata pdf:n tästä. Pyrimme toimittamaan kirjojen sähköiset vedokset toimitusten käyttöön embargolla, noin kuukautta ennen kirjojen julkaisemista.
Toimittaja, pyydä ennakkovedoksia sähköpostitse osoitteesta tiedotus@docendo.fi.

Poimintoja kevään kustannusohjelmasta:

Ensimmäinen kattava yleisteos tekoälystä

Mitä tulisi tietää tekoälystä vie lukijan uusimman tekoälykehityksen ytimeen. Mitä tekoälystä ymmärretään ja ajatellaan? Millaisia uhkia ja mahdollisuuksia tekoälyn kehittämiseen liittyy? Miten tekoäly muuttaa työelämään? Timo Siukosen ja Pekka Neittaanmäen kirjassa vastataan näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja mennään lisäksi aikamatkalle teköälykehityksen alkuvaiheisiin ja kehityshistoriaan. Kirja julkaistaan 6. maaliskuuta.

Helmikuussa juhlitaan suomen tunnetuimman lehtikuvaajan 90-vuotissyntymäpäiviä

Valokuvaajalegenda Caj Bremer täyttää ensi vuonna 90 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi Docendo julkaisee Kristiina Markkasen valokuva- ja muistelmateoksen Caj Bremer – Mies katolla. Bremerin veitsenterävästä muistista löytyvät tarinat luovat huikean ajankuvan hänen lehtikuvaajavuosistaan 1950–90-luvuilla. Kuvissa näkyvät Bremerin lempeän linssin läpi kipeät aiheet köyhyydestä suuronnettomuuksiin ja sotiin.

Mark Galeotti Suomeen maaliskuussaMark Galeotti saapuu Suomeen maaliskuussa, kun hänen menestyskirjansa The Vory: Russia’s Super Mafia julkaistaan suomeksi.

Venäjän eliitin, alamaailman ja valtiovallan suhteista kertovan The Vory: Russia’s Super Mafia -kirjan kirjoittanut Mark Galeotti saapuu Suomeen maaliskuussa, jolloin kirja julkaistaan suomeksi. Voima ja valta – Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa kertoo nyky-Venäjän hallinnon ja mafian yhteyksistä – maasta, jota voi kuvata kleptokratiaksi, joka ei erottele toisistaan rikollisuutta ja politiikkaa.

Miten selvisivät pakolaiskriisistä Suomi, suomalaiset ja sisäministeriön kansliapäällikkö?

Kun Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä yhtäkkiä moninkertaistui vuonna 2015, silloinen sisäministeriön kansliapäällikkö joutui vaikean haasteen eteen. Nina Järvenkylän ja Päivi Nergin Tiukka paikka kertaa pakolaiskriisin vaiheet ja kysyy, millaisen jäljen tämä monin tavoin poikkeuksellinen ajanjakso jätti suomalaiseen yhteiskuntaan – ja ihmiseen.

Faskioita, saunan terveysvaikutuksia, syöpäsairaiden selviytymistarinoita ja apua muistisairauden kohdanneille

Terveyteen, sairauksiin ja hyvinvointiin paneudutaan keväällä monesta näkökulmasta: Jari Laukkasen ja Tanjaniina Laukkasen Sauna, keho ja mieli -kirjassa käydään läpi uusinta tutkimustietoa saunan monipuolisista terveysvaikutukista, Anne Purasen ja Viivi Kettukankaan FasciaMethod – Terve ja kiinteä keho tuo uuden näkökulman kokonaisvaltaiseen kehonhuoltoon, Varpu Tavin ja Riitta Lahtosen  Muistisairaan selviytymisopas on perusteellinen ja käytännönläheinen opas kaikille muistisairaille ja heidän omaisilleen, Hannu Tavio kertoo sairaudestaan Elämää eturauhassyövän kanssa -kirjassaan ja Anne Roth käy Sekundakroppa -kirjassaan läpi vaikeita vaiheitaan kilpirauhaspotilaana.

Hyytäviä rikostietokirjoja ja huippudekkareitaWanted

CrimeTimen dekkarit ja rikostietokirjat ovat vastikään siirtyneet kokonaan Docendolle, mikä näkyy kustannusohjelmassa heti:

Esimerkiksi Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina on kaunistelematon kuvaus jengielämän pimeästä puolesta maasta paenneen entisen jengipomon Janne ”Nacci” Tranbergin silmin: Vuosien vankeustuomion lukuisista rikoksistaan saanut Cannonball-jengin entinen johtaja pakeni maasta ennen kuin tuomio ehdittiin panna täytäntöön eikä häntä ole saatu vieläkään kiinni.

Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina julkaistaan huhtikuussa. Voima ja valta on häkellyttävä kertomus Venäjän eliitin, valtiovallan ja alamaailman suhteista ja Pako länteen – Tillanderin jalokiviryöstäjien tarina kertaa uskomattoman tapahtumasarjan käänteet ryöstäjistä toisen, Aleks Lepajõen, kertomana.

Dekkareiden puolella muun muassa Seppo Jokisen  Rottasankari on jatkoa huippusuositulle Komisario Koskinen -sarjalle, Jarkko Sipilän  Uhripeli on Takamäki-sarjan 19. dekkari ja Marko Kilven  Kuolemanlaakso jatkaa suosittua Undertaker-sarjaa.

>> Lue koko kevään luettelo (Issuu)

>> Lataa luettelo (pdf, 7,5 Mt)